Koningsdag

We willen iedereen vragen om gedurende Koningsdag de hele dag de vlag mét wimpel uit te hangen!

10:00 Wilhelmus.

Om 10:00 uur speelt de beiaardier op het carillon in de Dorpskerk het Wilhelmus. Zingen jullie allemaal vanuit het raam of de deuropening mee zodat heel het dorp het hoort?

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een prinse van Oranje
ben ik, vrij, onverveerd,
den koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God, mijn Heer!
Op U zo wil ik bouwen,
verlaat mij nimmermeer!
Dat ik doch vroom mag blijven,
uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.

Toonsoort:

Op het carillon wordt het Wilhelmus in F groot gespeeld. We beginnen dus met de sprong C-F, voorteken een mol.

Woningsdagraam

We dagen je uit om van 27 april tot en met 5 mei je huis zo uitbundig mogelijk te versieren! Stuur voor 5 mei 16:00 uur een foto van jouw versierde raam/huis naar info@oranjecomiteouderkerk.nl voorzien van naam en leeftijd en maak kans op een van de prijzen!

Prijzen voor kinderen t/m 12 jaar:

• 1e prijs: Doos Lego t.v.w. €30,- (1x)
  • 2e prijs: Doos Lego t.v.w. €20,- (1x)
  • 3e prijs: Stoepkrijt (10x)

Prijzen voor volwassenen:

• Handdoekenpakket t.w.v. €25,- (1x)
  • Waardebon Hubo t.w.v. €25,- (1x)

Met het inzenden van je foto ga je er mee akkoord dat deze foto geplaatst kan worden op de website en/of Facebookpagina van Oranjecomité Ouderkerk.

#Herdenkingssteentjes

Draag je eigen steentje bij aan Dodenherdenking!
Iedereen kan een eigen kiezelsteentje beschilderen of van zijn/haar naam voorzien waardoor het een #Herdenkingssteentje wordt. De #Herdenkingssteentjes kunnen van 27 april t/m 2 mei in bakken worden gedaan die op onderstaande plaatsen staan:

• Drogisterij Ceelen
  • Julianastraat 18
  • Rozenlaan 9
  • Kerkweg 132
  • Nieuwlandsekade 27

We brengen de steentjes bijeen bij het monument in het plantsoen waar we ze in een vorm worden gelegd. Bijvoorbeeld de Nederlandse vlag, een bloem of de vrijheidsfakkel. Kijk op 4 mei rond 19:30 uur op deze website voor het resultaat!

Dus zoek je mooiste (kiezel)steentje in of om je huis en lever hem bij een van de inleverpunten in!

#Herdenkingssteentjes is een initiatief van Scouting Nederland